Ontdek en verrijk jezelf in de jungle van Thailand

Intro

Vanuit het hectische Bangkok reizen we naar het zuiden, de tropische jungle in. We ervaren de cultuur van de Moken stam, die nog ver van alle beschaving leeft van en met de zee. In Khao Sok verdiepen we ons in bewustzijn vergroten en werken vanuit het potentieel, om de opgedane inzichten te laten zakken op een van de mooiste plekken op aarde.

De reizen naar Thailand vertrekken op 11 maart 2017 en 1 december 2017. Interesse? Laat het ons weten via dit formulier.

LEAP

Vanaf 2017 vertrekken we met een LEAP reis naar Thailand. Basis is de prachtige natuur van dit land, de talloze eilanden voor de kust en het leven ver van onze moderne samenleving. We volgende de vaste LEAP-opbouw van Landing, Exposure, Awareness en laten landen in Purification. Weten wat dat precies inhoudt?

Lees meer over Leap
LEAP Thailand in het kort
Landing in Bangkok

De eerste dagen in Bangkok reis je zelfstandig en zijn bedoeld even rustig te ‘landen’. Je kan op verschillende manieren de stad verkennen, lopend of per boot. Je kan een verborgen kant van de stad ontdekken met out of the way tempels of prachtige artist villages. De facilitator is tijdens dit gedeelte van de reis al wel aanwezig, maar nog niet actief met het faciliteren bezig.

Learning & exposure

Hier begint het groepsgedeelte van de reis en start ook de facilitator met zijn werk. We zijn de komende dagen te gast bij de Moken-stam, the Sea Gypsies. We verkennen het eiland, ervaren de traditionele cultuur en slapen onder de sterren op het strand. De perfecte voorbereiding op een fase van verdieping.

Awareness

Tijdens dit deel van de reis gaan we de diepte in. Midden in de tropische jungle van Khao Sok National Park werken we aan het verdiepen van ons bewustzijn en het vinden van ons unieke spoor. Geïnspireerd door de prachtige omgeving uiteraard.

Purification

Vanaf hier reizen we individueel verder om alle inzichten en lessen rustig te laten bezinken. Voor dit deel van de reis kun je kiezen uit verschillende opties: een hangmat op een verlaten strand, een yoga- of meditatie-cursus of een verblijf in de drijvende huizen van Khao Sok Lake.

De groep

Deze reis is voor iedereen die openstaat voor een nieuwe ervaring en een sprong durft te wagen. Je staat “aan” en voelt dat er meer is; maar hoe je daar precies bij komt is niet altijd duidelijk.

Je bent bereid even uit je dagelijkse leven te stappen en je te laten meenemen in nieuwe ervaringen. Net buiten je comfort zone, waar het meeste te leren valt. Je hebt er zin in om samen met anderen op zoek te gaan naar de essentie van jezelf en het juiste spoor in je eigen leven te vinden. Zodat je, eenmaal terug, echt vanuit je kracht kan gaan leven en werken.

In maart en december 2017 vindt deze LEAP reis naar Thailand plaats. Meer over het programma lees je hieronder. Aanmelden kan via de Ik wil mee knop bovenaan.

Wat moet je allemaal weten?

De belangrijkste details zien er als volgt uit:

Kosten
De prijs voor het basisprogramma van deze reis bedraagt € 2.695,-, exclusief vlucht. Deze prijs is inclusief begeleiding, vervoer, verblijf, binnenlandse vlucht en de meeste maaltijden en exclusief diverse Purification opties. De kosten van de Purification opties staan beschreven bij ‘prijzen en opties’. In overleg met onze reisspecialist kun je verschillende opties kiezen voor Purification. Je kan je reis dus langer of korter maken. Het Exposure/Awareness groepsgedeelte van 8 tot 10 dagen is vast.

Je ticket naar Bangkok boek je zelf; uiteraard kunnen wij dit ook voor je doen. Prijzen zijn op basis van een gedeelde kamer.

Vertrek
De vertrekdata voor deze reis zijn 11 maart 2017 en 1 december 2017. Als je wilt, kun je eerder aankomen of je reis verlengen, op eigen kosten. Dat kan bijvoorbeeld met Riksja Bouwstenen Thailand.
Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers is vijftien.
Deelnemen
Wil je mee? Laat het ons hier weten en we nemen direct contact met je op!
Wat gaan we doen?

Onder begeleiding van onder andere facilitator Mark Braber van Quinter gaan we naar Thailand, de plek waar Riksja ooit begon. We acclimatiseren een paar dagen individueel en gaan dan samen op pad. De eerste dagen in Bangkok kun je de verborgen kant van de stad verkennen, weg van de toeristenstroom. Je kan o.a. per boot een artist village bezoeken waar lokale kunstenaars werken.

De vierde dag reizen we als groep naar het zuiden van Thailand, naar het Khao Sok National Park. De komende dagen zijn we te gast bij de Moken stam, op Koh Surin. Dit volk wordt ook wel the Gypsies of the Sea genoemd. Alles is hier gericht op leven van en met de zee. We leren over hun cultuur, gaan snorkelen en vissen en slapen op het strand. Een zeer bijzondere ervaring.

Voor het Awareness deel van de reis verblijven we in Riksja’s eigen Anurak Lodge, middenin de jungle van Khao Sok. We zoeken verdieping, gaan werken vanuit het potentieel en verbreden en verdiepen ons bewustzijn. We maken zoveel mogelijk gebruik van de prachtige omgeving.

Daarna reizen we individueel verder voor de laatste dagen van de reis. Hierin ga je de opgedane inzichten in alle rust voor jezelf laten landen. Je kan hierin kiezen voor een paar dagen relaxen op het strand, een luxe lodge op een vrijwel verlaten eiland, een yoga- en meditatie-cursus of meer natuur in een drijvend huisje op Cheow Lan Lake

We volgen in deze reis de vaste opbouw van LEAP. De facilitator die jullie groep begeleidt heeft geen strak programma, maar maakt gebruik van wat zich aandient: in de groep en bij ieder afzonderlijk, maar ook in de omgeving. Het land, de natuur en de mensen zijn immers de belangrijkste leraren die we ons kunnen wensen.

Over de training

De Thailand-reizen worden onder andere begeleid door Mark Braber van Quinter. Deze netwerkorganisatie helpt mensen een nieuw soort leiderschap te ontwikkelen: waarbij je werkelijk de regie over je eigen leven voert. Quinter noemt dat: werken en leven vanuit je hart, daar draait het om.

Mark is oprichter van Quinter en inspireert al jaren mensen om hun levensmissie te vinden en hun werk en privé zo vorm te geven dat ze vanuit die missie – in hun maximale kracht – gaan leven.

Het hart van deze LEAP-reis wordt gevormd door ongeveer acht dagen Exposure & Awareness. Dit deel van het programma reis je als groep, begeleid door Mark. We laten ons tijdens dit deel leiden door wat zich aandient, in de natuur, de mensen die we ontmoeten en vanuit de groep. Als basis nemen we onder andere de werkwijze van Quinter, leven en werken vanuit je hart, het levensmissie-proces en Transformational Presence.

Tijdens het onderdompelen de eerste dagen Exposure brengen we je een beetje buiten je comfort zone, met nieuwe ervaringen en ontdekkingen op onbekende plekken. Zo sta je maximaal open om tijdens het Awareness gedeelte aan de slag te gaan met het vergroten van je bewustzijn. We oefenen met het ervaren van potentieel en hoe daarmee te werken; we kijken naar wat je ten diepste drijft en wat dat betekent voor je werk en leven. En we luisteren goed naar wat de omgeving ons wil vertellen.

Prijzen & opties

Deze reis bestaat uit een basisprogramma van 10 dagen met de Landing in Bangkok, het Exposure gedeelte bij de Moken-stam en de Awareness-training in de jungle. De prijs voor het basisprogramma is € 2.695,- inclusief de meeste maaltijden, excursies, begeleiding en training. Deze prijs is op basis van een gedeelde kamer; de single-toeslag is € 161,- per persoon.

Na het basisprogramma heb je de keuze uit een aantal Purification-opties. Deze staan hieronder beschreven; de prijs tussen haakjes is de toeslag voor een single-kamer.

Koh Jum beachKoh Jum
Compleet tot rust komen op Koh Jum, een klein eilandje in Krabi. Je reist naar dit idyllische eilandje via long-tail boot. Je verblijft in een bungalow bij het strand en hebt de komende dagen alle tijd om te wandelen, zwemmen en te ontspannen.

Prijs (5 dagen/4 nachten): € 458,- (single-toeslag: € 111,-)

Hilltop Villa - lower floor plunge poolKoh Yao Noi
Bijkomen in luxe? Dan is deze optie perfect. Dit afgelegen eiland ligt in een nationaal park en is picture-perfect: witte stranden, azuurblauw water en rust. Je verblijft in Koy Yao Noi Paradise, een prachtige lodge aan het strand. In deze optie zit een proefles yoga en een Thaise massage inbegrepen.

Prijs (5 dagen/4 nachten): € 909,- (single-toeslag: € 498,-)

5DM34596Cheow Lan Lake
Verblijf een aantal dagen midden in de natuur van het Cheow Lan Lake. Je slaapt in de typische drijvende huisjes van dit gebied, op het water dus! ’s Ochtends sta je vroeg op voor een bootsafari: vanaf het water speur je naar gibbons, makaken en langur-apen. Een hike door de jungle is inbegrepen. Vanuit je kamer spring je zo het meer in voor een duik.

Prijs (4 dagen/3 nachten): € 770,- (single-toeslag: € 103,-)

photo-1463214551910-9d4d4e4ee844Krabi yoga & meditatie
Je bent te gast in Marina Yoga, Krabi. Hier kun je drie dagen lang onbeperkt deelnemen aan yoga-lessen en meditatie-sessies. Er zijn verschillende varianten waaruit je kan kiezen, en je bepaalt zelf hoe vaak en waaraan je meedoet. Er zijn ook Reiki-sessies om aan deel te nemen, tegen een meerprijs.

Prijs (5 dagen/4 nachten): € 553,- (single-toeslag: € 270,-)

In overleg met onze reisspecialist kun je de optie die het best bij je past kiezen. Wil je graag iets anders doen? We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen!

Waarom zou je meegaan?

Tja, goede vraag. We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet:

Ontwikkel jezelf

Omdat je op de een of andere manier zoekt naar het juiste spoor in je leven. Of de bevestiging dat je dat gevonden hebt. Omdat je wil ontdekken wat je te doen hebt op deze wereld. Een LEAP-reis geeft je inzicht en maakt je bewust van het grotere potentieel.

Een ander perspectief

Omdat je weet dat je soms even uit je eigen, vertrouwde omgeving moet om echt stappen te maken. Dat een ander land, een andere cultuur en andere mensen helpen een ander perspectief te vinden. Op jezelf, je leven en de wereld om je heen.

Nieuwsgierig

Omdat je iets nieuws en onbekends interessant vindt; omdat je nieuwsgierig bent, naar LEAP, naar een nieuwe manier van reizen en naar meer bewustzijn voor jezelf.

Nieuwe manier van reizen

Omdat je onderdeel wil zijn van wat voor ons, Riksja, een veel grotere reis is. We geloven dat we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk, waarin werken vanuit potentieel en je eigen kracht essentieel is. LEAP is onze bijdrage daaraan, en we hopen dat je ook die reis met ons wil maken.

Enthousiast over de reis?

Schrijf je nu in voor de Thailand reis.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de reizen.

Je bericht is succesvol verzonden!