Reizend jezelf (her)ontdekken in de Himalaya

Intro zelfontdekkingsreis

De wereld om je heen staat voor steeds grotere uitdagingen. Daarop authentiek in te kunnen spelen vereist zelfkennis enerzijds, aanpassingsvermogen anderzijds. Uitdagingen vragen zo enerzijds het verkennen en bewaken van de eigen grenzen en identiteit en anderzijds soms ook het verleggen van grenzen. Waar anders kan dit zo mooi worden onderzocht en ervaren dan tijdens een uitdagende voettocht in het oeroude Himalayagebergte. De zelfontdekkingsreis is een coachreis waarin je gaat delen, samenwerken, grenzen verkennen, ervaren, afzien en genieten. Tijdens de reis zal je jezelf en anderen tegenkomen op vele persoonlijke lagen. De opbrengsten: fysieke en mentale opbloei en nieuwe inzichten en vergezichten.

LEAP

LEAP staat voor het maken van een sprong in je leven. Naar meer bewustzijn, naar leven vanuit je missie, naar je bestemming. LEAP Nepal organiseren we samen met Ignace Karthaus en Cees ten Thije. Ook in deze reis volgen we de vaste LEAP-opbouw van Landing, Exposure, Awareness en laten landen in Purification. Weten wat dat precies inhoudt?

Lees meer over Leap
Waarom zou je meegaan?
 • Je wilt inzicht in je persoonlijke dynamiek
 • Je wilt grenzen opzoeken, verleggen of ze juist leren bewaken
 • Je wilt leren omgaan met de uitdagingen die op je pad komen
 • Je wilt leren bewustere keuzes te maken
 • Je wilt je missie verkennen
 • Je wilt de juiste balans werk en privé hervinden
 • Je hebt een andere uitdaging….

Tijd voor jezelf, plezier maken en persoonlijke reflectie staan centraal. Deze reis biedt alle gelegenheid om tot rust te komen, geïnspireerd te worden en stil te staan bij je identiteit en de wijze waarop jij je verhoudt tot en verbindt met je omgeving – vrienden, gezin, werk, familie – je doelen en ambities. Iedere ochtend beginnen we met Chi Kung oefeningen en is er een korte bespreking van het thema van de dag. Tijdens de tocht is er ruimte voor ervaringsoefeningen en reflectiegesprekken. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de fysieke en mentale omstandigheden van het moment. Meer weten?

‘Het was een indrukwekkende reis, fysiek en mentaal uitdagend. Na thuiskomst voelde ik me herboren.’
Bob van Oorschot. Nepal reis, oktober 2015 

Wat moet je allemaal weten?

De belangrijkste details zien er als volgt uit:

Intake
Voorafgaand aan de definitieve inschrijving, vindt een individueel intakegesprek plaats, met als doel zicht te krijgen op wensen en verwachtingen. Per reis wordt een op maat programma gemaakt. Ook komt de groep vooraf minimaal één keer bij elkaar voor een kennismaking. De deelnemers ontvangen tijdig de nodige informatie ter voorbereiding.
Het gezelschap
Deze reis is bestemd voor mannen en vrouwen die van fysieke én van mentale uitdagingen houden. Het gezelschap is minimaal 7, maximaal 12 personen groot. De leeftijden van onze deelnemers variëren van circa 35 tot 65 jaar.
Locatie
India & Nepal
Reisduur
De reis duurt 12 dagen inclusief reistijd en wordt op maat gemaakt.
Periode
Maart of oktober-december 2019.
Conditie
Naast een redelijke conditie, vragen we van de deelnemers vooral een open instelling. En de bereidheid om in groepsverband op te trekken.
Reisorganisatie
Op locatie in de Himalaya wordt de reis operationeel begeleid door ervaren lokale sherpa’s van Adventure Zambuling Trek  (www.advzambuling.com). De algemene organisatie en de begeleiding op de persoonlijke ontwikkeling is in handen van Ignace Karthaus en Cees ten Thije. Ignace organiseerde twee keer eerder een trekking in Nepal en Sikkim/India.
Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de reisperiode, locaties, vliegticket, maar zullen circa 3.710 € p.p. incl. BTW bedragen. Inbegrepen: een speciale, grote reistas, lokaal vervoer, lokale vergunningen, fooi, maaltijden (ontbijt, lunch en diner), overnachtingen, bagagevervoer, coaching en begeleiding.
Deelnemen
Wil je mee? Laat het ons hier weten en we nemen direct contact met je op!
Wat gaan we doen?

Deelnemers krijgen een twaalfdaagse, volledig verzorgde reis naar het Himalaya-gebergte. De reis omvat inspanning en ontspanning, vergezichten en inzichten, onvergetelijke ervaringen en plezier. De trekking zelf behelst 8 dagen onder begeleiding van een team van ervaren sherpa’s en twee Nederlandse coaches. Deelnemers kunnen zich volledig richten op het lopen, hun aanwezigheid in de prachtige natuur en op hun persoonlijke ontwikkeling. Dragers vervoeren de tenten, de keuken, het eten en de reistassen. Het opzetten en afbreken van de tenten, het koken en andere logistieke zaken worden volledig geregeld. Van deelnemers wordt verwacht dat ze alleen hun eigen dag-rugzak dragen. De wandeling bestaat uit dagelijkse trekkingen, variërend van vier tot zes uur lopen. Er wordt gelopen op hoogtes tussen de 2.000 en 4.000 meter. Er wordt overnacht in ruime tweepersoonstenten, soms in lodges en op de eerste en laatste dag, in luxere hotels. Het programma voorziet in een of twee dagen waarop niet gewandeld wordt. Interesse?

‘Heerlijk om in die prachtige omgeving zonder verplichtingen over jezelf na te denken en met een bijzondere groep de dag en gedachten te delen’. Gerno Kwaks. Sikkim reis, maart 2017

Het programma

Intake

Kennismakingsbijeenkomst

Dag 1 : Schiphol-Kathamandu   Levenslijn: Biografie

Dag 2 : Kathmandu   Openstelling: Voelen, Kijken

Dag 3 : Pokhara   Persoonlijke Dynamiek

Dag 4 : Ribban-Odane   Levenslijn: Waarden

Dag 5 : Odane-Khumai   Levenslijn: Patronen

Dag 6 : Korchen Peak   Levenslijn: Emoties

Dag 7 : Khumai Camp   Dromen En Creëren

Dag 8 : Khumai-Diphrung   Missie

Dag 9 : Diphrung-Pokhara   Kompasdag

Dag 10 : Pokhara   Reflectie

Dag 11 : Kathamandu   Reflectie

Dag 12 : Kathmandu-Schiphol   Afscheid

De coaches: Ignace

‘In een tijd van grote veranderingen in de privé- en werksfeer, kreeg ik de behoefte om eens vanuit een ander perspectief naar mezelf te kijken. Een onwillig been triggerde mij om te gaan lopen. Uit de comfortzone en op zoek naar andere prikkels leidde tot het zelf organiseren van een trekking in de Himalaya. Deels met vrienden, deels met onbekenden, die later nieuwe vrienden werden. Mijn ervaring: lopen reinigt de geest en zorgt goed voor het lichaam. De rust en prikkels in de Himalaya creëerde ruimte en nieuwe openingen in mijzelf. De Spaanse dichter Antonio Machado dichtte het al: “Wandelaar, er is geen weg. De weg ontstaat in het gaan”. En daarom, ja daarom blijf ik lopen.’

Ignace Karthaus MSc (1957):

 • Mediator en gecertificeerde coach (Lime Tree, ICM, Coach 020, MITx)
 • Beoefenaar van Chi Kung en Zen
 • Verleden: marketeer, lobbyist, manager Quote, Novib Oxfam, Syntens, St. Innovatie Alliantie, Senior beleidsmaker NWO
De coaches: Cees

‘Toen Ignace mij vroeg of ik samen met hem een groep mannen persoonlijk wil begeleiden tijdens een wandeltrektocht in de Himalaya, zei ik meteen: ‘JA!’. In de zelfontdekkingsreis komen twee passies samen: het begeleiden van mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en wandelen. Als ik wandel stroomt het. Van gewaarworden naar intens waarnemen. Binnen en buiten. Tijdens een wandeling wordt alles helder. Verleden, heden, toekomst. Ik besef wat van betekenis is en is geweest. En wat ik te doen heb. Wandelen = thuiskomen bij jezelf.’

Cees ten Thije MA (1967):

 • Gecertificeerde ervaringsgerichte coach / trainer (Phoenix, MITx, NOBCO)
 • Verleden: ondernemer, marketeer, interim manager (reorganisatie / integratie)
 • Opdrachtgevers o.a.: Total, Hearst Magazines, Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam, Design Thinkers Academy, Project Burnout

Interesse?

Lijkt het je wat om met ons mee te gaan? We bespreken je mogelijke deelname aan deze reis altijd eerst samen door, voor je echt boekt. Als je hiernaast je gegevens achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Hopelijk tot snel!

Laat je gegevens achter

Je bericht is succesvol verzonden!

Naam*

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Vragen of opmerkingen?

Waarom zou je meegaan?

Tja, goede vraag. We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet:

Ontwikkel jezelf

Omdat je op de een of andere manier zoekt naar het juiste spoor in je leven. Of de bevestiging dat je dat gevonden hebt. Omdat je wilt ontdekken wat je te doen hebt op deze wereld. Een LEAP-reis geeft je inzicht en maakt je bewust van het grotere potentieel.

Een ander perspectief

Omdat je weet dat je soms even uit je eigen, vertrouwde omgeving moet om echt stappen te maken. Dat een ander land, een andere cultuur en andere mensen helpen een ander perspectief te vinden. Op jezelf, je leven en de wereld om je heen.

Nieuwsgierig

Omdat je iets nieuws en onbekends interessant vindt; omdat je nieuwsgierig bent, naar LEAP, naar een nieuwe manier van reizen en naar meer bewustzijn voor jezelf.

Nieuwe manier van reizen

Omdat je onderdeel wil zijn van wat voor ons, Riksja, een veel grotere reis is. We geloven dat we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk, waarin werken vanuit potentieel en je eigen kracht essentieel is. LEAP is onze bijdrage daaraan, en we hopen dat je ook die reis met ons wil maken.