LEAP is een filosofie van Riksja Travel die gaat over een nieuwe manier van reizen. Reizen die gaan over bewust ervaren van wat je meemaakt en over het ontwikkelen van jezelf.

Je leven bestaat uit oneindig veel ervaringen. De grootste reis die je maakt wordt steeds rijker door de dingen die je meemaakt. Veel vergeet je weer of zie je zelden terug. Sommige ervaringen blijven hangen en worden waardevolle herinneringen, waar je steeds aan terug kunt denken. Het zijn de belangrijke momenten die bijdragen aan wie je bent en hoe je je ontwikkelt.

Wanneer je op reis gaat, raak je vaak overweldigd door nieuwe indrukken. Je dagelijkse ritme verdwijnt, je zintuigen staan wagenwijd open, de tijd gaat langzamer. Je geheugen maakt overuren om alles dat je beleeft op te slaan als herinneringen.

Het valt niet mee om de stortvloed aan ervaringen echt te verwerken en ze zodoende te laten bijdragen aan je eigen ontwikkeling.

Precies daarover gaat LEAP: we helpen je de reis bewust ervaren, zodat je alles wat de reis je te leren en te bieden heeft kunt oogsten en opslaan. We leggen de verbinding tussen wat je hoofd zegt, je buik voelt en je hart weet. Zo maken we een reiservaring wezenlijk en geven we ‘m echt betekenis. Zodat de reis je écht dichter bij je bestemming brengt.

Will you take a leap?

Een LEAP-reis is opgebouwd in een logische flow. Uiteraard kun je onderdelen los boeken, in een andere volgorde zetten of je reis korter of langer maken. Wil je de complete LEAP-ervaring beleven? Dan ziet je reis er als volgt uit:

Je begint met een zachte landing: je went aan het nieuwe klimaat op de bestemming, neemt alle vreemde geuren in je op, krijgt de tijd om aan een ander ritme te wennen. Je gaat op verkenning en dompelt je voor het eerst onder in je nieuwe omgeving. Deze landing duurt ongeveer drie dagen.
Na de landing begint je Exposure. Samen met een facilitator en een aantal andere reizigers duik je diep in de lokale cultuur en natuur. Dat kan in een afgelegen dorp zijn, tijdens een trekking in de bergen, diep in de jungle of bij een lokaal project.
Je facilitator heeft geen vastomlijnd programma, maar wel een rugzak vol ervaring en tools om te werken met wat zich aandient. Dat kan een behoefte zijn in de groep, een inzicht van jezelf of iets dat de omgeving biedt.

Je rugzak vult zich langzaam maar zeker met waardevolle inzichten: kennis en ervaringen die je van pas komen in de volgende fase van de reis.

Als groep neem je vervolgens deel aan een meerdaagse sessie. Afhankelijk van de reis en facilitator volgen we een bepaalde methodiek. De reizen naar Thailand en Ecuador gaan bijvoorbeeld over bewustzijn, werken en leven vanuit je hart en manifesteren vanuit het potentieel. De reis naar Nepal gaat over het onderzoeken van je drijfveren en je unieke talenten. In Marokko gebruiken we de stilte van de woestijn, beweging en bewustzijnstraining. Dit is onze korte LEAP-reis.

Rode draad in alle reizen is dat ze gaan over het krijgen van inzicht in je leven – waartoe je op deze wereld bent en wat er van je wordt gevraagd. Elke training vindt plaats op een bijzondere bezielde plek, die versterkend is voor het programma.

Je ervaringen met lokale mensen, de natuur en de cultuur zijn de belangrijkste inspiratiebron voor onze reizen.

Exposure en Awareness samen duren ongeveer zeven dagen.

De reis eindigt in rust. Je reist individueel verder en krijgt alle ruimte om de inzichten van de afgelopen tijd te laten bezinken. Dit kan in een hangmat op een verlaten strand, tijdens een yoga- of meditatie-retraite of tijdens een hike door de bergen. Dit deel van je reis kun je net zo lang maken als je zelf wilt.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.